2011. április 3., vasárnap

Ha kiállunk a Mont Everestre...

...és szétnézünk a csúcsról, 360 fokos szöget leírva, forogva, lenyűgözötten, megfeledkezve hidegről-szélről veszélyről, akkor nagyjából azt a panorámát látjuk, amely 2007-ben készült és a panoramas.dk honlapra kattintva elérhető:


A navigáláshoz követnünk kell a portál műszaki utasításait: billentyűkkel vagy egérfunkciókkal egyszerűen körbe foroghatunk, közelebb vagy távolabb kerülhetünk a látványtól. Egyszóval olyan, mintha fent lennénk a világ tetején.

Hasonló technikai megoldással nézhetünk körül a Sziklás Hegység homokkőalakzatai között is, a kivastagított szavakra kattintva:


De ha a riói karneválszínpompás forgataga fölött akarunk ellátni, akkor szintén a vastagított szavakról érhetjük el a helyszínt, sőt, amennyiben hangos tudósítást szeretnénk, hangbekapcsolással vérpezsdító zene kíséri a látnivalót.


Végül, dániai téli örömökről láthatunk panorámát, de jelzem, hogy mindez csupán kóstoló: a portál menűjében baloldalt fent is elérhető archívumból még igen sok érdekes látnivalót és eseményt válogathatunk, hasonló tálalásban és technikával megörökítve. Olyan webhely ez, ahová érdemes időről időre visszatérni! (Bakter Bálint)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése