2012. október 12., péntek

Cseke Gáborok - egyazon ponyván (3)

Hiába gyürkőztem neki korábban a nagy feladatnak, a továbbiakban már csak két Cseke Gábort tudok bemutatni, azokat is egy kalap alatt. Egyrészt, mert mindketten orvosok, másrészt mert oly kevés és nem megbízható adat forog róluk közkézen (pontosabban közszájon).

Él és működik egy Cseke Gábor nevezetű szülész-nőgyógyász Budaörsön, akivel kapcsolatban ellentmondásos vélemények csapnak össze egy internetes fórum-oldalon. Ott ugyanis valaki az iránt érdeklődik, hogy ki mit tud CsG-ről, mire jelentkezik két páciens, az egyik leteremti a sárga földig, a másik pedig az égig magasztalja. Megtörténhet, hogy adott esetekben mindkét véleménynek megvan a maga valóság alapja és az indokoltsága, de hadd ne adjunk tápot mi az ellenőrizhetetlen szóbeszédnek és ne rontsuk az illető hitelét. Amúgy sem könnyű az embereket gyógyítani - nehéz dolga van mind a páciensnek, mind a gondozójának.

A másik orvos Cseke Gábor gyermekgyógyász és Debrecen a működési területe. Róla csak azt tudjuk, hogy folyamatosan rendel és a kis páciensek foglalkoztatják. Ezzel ki is merült a tudományunk, s vele együtt a kalandozásnak is a végére értünk.

Megállapíthatjuk konklúzióként, hogy az általunk megismert ötféle Cseke Gábort ezek után nehezebb lesz majd összetéveszteni, s előreláthatólag ők sem törekednek arra, hogy egymás köreit megzavarják.


Bakter Bálint

Utóirat: Semmit sem szabad elsietni - higgyék el nekem. Az élet mindegyre figyelmeztet erre az aranyigazságra. Engem például úgy, hogy alig zártam be a blogot s eresztettem útjára soványka bejegyzésemet, hát nem felbukkant az ismeretlenség homályából egy újabb Cseke Gábor? Méghozzá az eddigiektől eltérően se nem író, se nem zenész vagy borász, doktor sem, hanem tanár, pedagógus, aki Miskolcon él. 1959-ben született (méghozzá január elsején!) s egész életében pedagógusi mun kakörben dolgozott, iskolaigazgató is volt. Ezt egy, az interneten elérhető önéletrajza alapján hüvelyeztem ki, s ezzel tényleg pontot teszek kalandozásom végére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése